Qui som?

L’Escola-Taller de bioconstrucció ORÍGENS és un centre de formació i d’acció social on és promou el coneixement de les diferents tècniques constructives i materials idonis per a una construcció respectuosa amb el seu entorn i els éssers vius que s’hi relacionen.

Tant els oficis tradicionals com l’expressió artística i l’observació de la natura, ens proporcionen unes pautes molt vàlides per a una construcció de qualitat i de molt baix impacte ambiental, alhora que les noves tecnologies ens proporcionen les eines per a una millor divulgació i pràctica d’aquests coneixements. La nostra dinàmica vol recolzar-se amb totes aquestes eines de gran utilitat.

El que pretenem, també, és treballar en equip. Comptant amb l’experiència i la feina realitzada per tots i cadascun dels col·lectius o individus que vetllen per la salut del nostre planeta, creant d’aquesta manera una dinàmica d’interrelació i d’ajuda mútua entre els implicats.

L’Escola-Taller està adreçada a tothom, tant professional com no professional, que es vulgui enriquir a través de la bioconstrucció i especialment al públic més jove, amb l’objectiu de forjar una base ben ferma de les generacions amb més futur d’aquesta societat.

Què volem seguir fent?

  • Consolidar l’oferta formativa mitjançant els cursos temàtics en els diferents àmbits de la bioconstrucció. Ja hem obert la formació a molta gent però creiem que hi ha molta feina formativa a fer.
  • Seguir contribuint a la divulgació i el coneixement de què es la bioconstrucció i els models sostenibles aplicats a aquesta mitjançant la participació tant en jornades tècniques com en d’altres tipus d’esdeveniments que siguin útils a aquesta finalitat.
  • Créixer en l’oferta educativa i de sensibilització adreçada al públic més jove amb una oferta específica tant a escoles com a d’altres espais educatius de tallers pràctics que donin a conèixer la bioconstrucció a les noves generacions.

Com ho volem fer?

 

L’equip de l’escola Orígens està format per gent que, més enllà de les destreses i coneixements tècnics de cadascú, comparteix un interès i un compromís personal en la divulgació de la bioconstrucció i dels principis d’un sistema de construcció, i de vida, més sostenible.

Creiem fermament en el treball en equip i en el treball en xarxa, i treballem sempre per col·laborar amb la xarxa professional i d’experts en els diversos àmbits dels que oferim formació.

Som socis fundadors i promotors de Xarxa Mora- xarxa de bioconstructors de Girona, i per portar a terme la nostra oferta formativa treballem per comptar amb la col·laboració dels experts en cada àmbit.

Tenim també una vocació social, i com a entitat sense ànim de lucre, procurem que la nostra oferta formativa i educativa sigui de qualitat i a la vegada econòmicament accessible.

Els nostres col·laboradors

Membres